Onze opdrachtgever is een creatief-technische organisatie in een dynamische sector, waar projecten wereldwijd worden uitgevoerd. De organisatie heeft circa 25 medewerkers en er wordt regelmatig samengewerkt met freelancers. Binnen de afdeling HR is per direct ruimte voor een interim hands-on HR Professional, die het HR-Beleid verder kan professionaliseren.

Als Interim HR Manager coördineer jij het Team HR Support, bestaande uit 7 HR Professionals en 3 Salarisadministrateurs. Gezamenlijk ondersteun je de gehele business in het HR proces, werkende met AFAS Profit en Insite. Een belangrijk aandachtspunt is dat HR voorheen uit 2 afdelingen bestond (advies en support) en vanaf 2023 samengevoegd is tot één team.

Als Interim HR Manager binnen deze rol is het dan ook essentieel dat je kennis van en ervaring met veranderprocessen hebt, zodat je advies kunt geven over de wijze waarop deze 2 teams tot 1 team gevormd kunnen worden en hoe die samenwerking vorm te geven.

Werk je graag binnen een informele moderne werkomgeving en lijkt het je leuk om binnen de onderwijssector te werken? Wil je middels je werk een bijdrage leveren aan de samenleving? Lees dan snel verder!

Voor Spuigroep in Den Haag werft InterimWorX op exclusieve basis een Teamlead Payroll & HR Support.

Als Teamlead van het enthousiaste, jonge en succesvolle team, speel jij een belangrijke rol in het coördineren van alle werkzaamheden die het team moet verrichten en ben je verantwoordelijk voor het leiderschap en de coaching van de teamleden.

Wil jij graag werken met een ambitieus team, waar een informele werkomgeving en persoonlijk contact centraal staan? Lees dan verder om te zien of deze positie bij jou past!

Onze opdrachtgever is de Nederlandse tak van een groot internationaal  mediabedrijf. De Nederlandse organisatie telt 350 medewerkers. Creatief, vol dynamiek en geen dag hetzelfde typeren de cultuur. Binnen de afdeling HR is op korte termijn ruimte voor een ervaren interim HR Manager die zich prettig voelt in een hectische omgeving waar procesverbetering, teamcoaching en operatie hand in hand gaan.

Onze opdrachtgever is een internationale logistieke dienstverlener die wereldwijd opereert en onderdeel is van de wereldwijde Group. Deze Group omvat meer dan 100 verschillende bedrijven met meer dan 20.000 medewerkers wereldwijd.

Het Europese hoofdkantoor zit gevestigd in Nederland (Schiphol). In totaal telt de Europese tak rond de 220 medewerkers. Bij de verloning van deze 220 medewerkers is kennis en enige ervaring van internationale payroll een vereiste. Wegens het onverwachte vertrek van de Payroll Professional EMEA is er zo snel mogelijk behoefte aan een ervaren Interim International Payroll Specialist.

Voor onze opdrachtgever Stena Line in Hoek van Holland werft InterimWorX op exclusieve basis een HR Business Partner.

Stena Line is één van de grootste ferrymaatschappijen ter wereld. Dagelijks werken er zo’n 4.300 enthousiaste collega’s samen aan het veilig en betrouwbaar vervoeren van passagiers en vracht. De Nederlandse thuishaven van Stena Line is gevestigd aan de kade in Hoek van Holland. Ter versterking van het HR team is er behoefte aan een operationeel en relationeel ingestelde HR Business Partner.

 

Ben jij een ervaren HR adviseur die zich prettig voelt in een internationale omgeving in positieve beweging, waar zowel vernieuwing als een familiegevoel heersen? Houd jij van het moderniseren en professionaliseren van de huidige HR dienstverlening en heb je affiniteit met processen en systemen? Dan ligt jouw nieuwe uitdaging bij Vroon!

Vroon is een van oorsprong Nederlands familiebedrijf dat sinds 1980 transport, engineering en support levert op en over zee. In de loop der jaren is Vroon uitgegroeid tot een bekende internationale speler binnen de scheepvaart, met wereldwijd 3.000 medewerkers en een vloot van circa 130 deep sea en offshore schepen.

Het hoofdkantoor in Breda waarborgt diverse support diensten, waaronder marketing, ICT, business development, treasury, controlling en HRM. Binnen de afdeling HRM ontstaat er ruimte voor een ervaren HR adviseur, die verantwoordelijk wordt voor de volledige HR dienstverlening aan meerdere ‘eigen’ business units.

Samen met jouw HR collega’s (Group Head HR, een HR adviseur en een HR Officer) ben je verantwoordelijk voor het vormgeven en uitvoeren van de HR strategie in Nederland. De HR afdeling is volop in doorontwikkeling. In deze tactische functie ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de implementatie van HR beleid, procedures en programma’s. Hierbij kun je denken aan onderwerpen als arbobeleid, compensation & benefits, leiderschap en duurzame inzetbaarheid.
Je werkt binnen het team zeer zelfstandig en richt je hierbij op jouw eigen interne klantgroep, bestaande uit alle stafafdelingen in Breda en de business unit Vroon Offshore Services (VOS), gevestigd in Den Helder. VOS heeft een vloot van circa 20 schepen en is voornamelijk actief in en rond de Noordzee.
Hiernaast behoort tot jouw takenpakket:
• Het proactief adviseren en coachen van managers en medewerkers van jouw business units;
• Het beantwoorden van HR gerelateerde vraagstukken vanuit de organisatie;
• Ownership nemen over de volledige medewerker cyclus en managers actief ondersteunen bij onderwerpen als werving & selectie, onboarding, verzuim, performance management en loopbaanontwikkeling;
• Het voortouw nemen in het optimaliseren en beheren van (administratieve) HR processen (momenteel loopt de implementatie van een nieuw systeem);
• Het beheren van en sturen op gegevens met betrekking tot budgetten, personeelsplanning en KPI’s.

Onze opdrachtgever is een modern softwarebedrijf, ontwikkelaar van HR- en Payroll software. De organisatie is volop in ontwikkeling en telt circa 50 medewerkers. De cultuur is sociaal, persoonlijk en no-nonsense. Lol hebben terwijl je serieus met je vak bezig bent, is het credo. Het geheel is onderdeel van een grote, toonaangevende organisatie. Het bedrijf is met de ontwikkeling van Cloud HR & Payroll software, implementatie hiervan bij klanten en beheer, inclusief uitgebreide klantondersteuning, een serieuze concurrent van de traditionele grote merken op het gebied van HR & Payroll software.
Wegens groei is er ruimte ontstaan voor een ervaren nieuwe collega in de rol van Consultant HR & Payroll, waarin je verantwoordelijk bent voor de implementaties van het systeem bij nieuwe klanten en nazorg bij bestaande klanten.

In deze zeer zelfstandige functie ben je het aanspreekpunt voor de klant betreffende vraagstukken op het gebied van software. Je geeft advies en komt tot de kern van de behoeften in relatie tot de implementatie en het gebruik van de software. Dat houdt in veel communicatie met nieuwe klanten over de applicatie, over de transitie naar de nieuwe software, over de opzet en uitrol van processen, over het waar en het hoe van de applicatie/knoppen, etc. Naast implementatie bij nieuwe klanten, houd je je voor een klein deel bezig met uitbreidingen en aanpassingen bij bestaande klanten. Je komt met oplossingen voor inrichting, uitrol en aanpassingen. Eigenlijk ben je dus ook een soort verandermanager. Je bent behalve het aanspreekpunt voor je klanten, ook de cruciale schakel tussen de klant en de ontwikkelaars.

Normaliter bezoek je klanten meerdere malen per week om zaken te bespreken, mee te kijken en oplossingen te bieden. Op dit moment, rekening houdend met de covid-richtlijnen, gebeurt dit alleen indien noodzakelijk en is dit gereduceerd tot 1 à 2 keer per week, een paar uurtjes per keer.

Onze opdrachtgever verzorgt de HR services voor o.a. gemeenten in de regio Rotterdam. Het HR team bestaat uit circa 25 medewerkers die werkzaam zijn binnen verschillende divisies.

Werkzaamheden
In deze tijdelijke rol ben je de expert op het gebied van HR beleid en wet- en regelgeving. Je weet deze kennis over te dragen op je collega’s en zorgt er ook voor dat zij op de hoogte zijn van wat op er dit gebied speelt. Uiteraard voer je eventuele wijzigingen in wet- en regelgeving door in de interne organisatie.

Daarnaast houd je je bezig met het uitbrengen van adviezen en opstellen van beleidsnotities. Ook het up to date houden van de personeelshandboeken en het intranet behoren tot jouw taken. Tenslotte heb je een adviserende rol in de doorontwikkeling van de organisatie en begeleid je besluitvormingsprocedures.

Bij onze opdrachtgever, het hoofdkantoor van een 7-tal Europese dochterondernemingen en één van de grootste technologie-leveranciers voor de automotive-sector is er door het aanstaande vertrek van een collega behoefte aan een interim-collega op de HR-afdeling.
Op de Europese HR-afdeling werken 7 collega’s, een internationaal team van experts voor ondersteuning van het operationeel beleid en het uitgeven van o.a. richtlijnen voor management in Europa.

De nieuwe interim-collega zal de europese collega’s projectbegeleiding en operationele ondersteuning op het vlak van Compensation & Benefits en Performance Management geven.
C&B: o.a. afstemmen van HR-processen, uniformiteit beschrijven en bewaken, in overleg met directie budgetten bepalen en toewijzen, dit alles met het behouden van de lokale salarisstructuren.
PM: betrokken zijn bij een efficiënt, soepel en uniform verloop van het jaarlijkse Europese prestatiebeoordelingsprocessen (data delen, analyses, etc.).
Overall fungeer je als vraagbaak voor je Europese HR-collega’s en onderneemt actie waar nodig.