088 408 6789

Outsourcing van HR- en salarisprocessen

Het uitbesteden van HR- en salarisprocessen kan een geweldige manier zijn om de efficiëntie en effectiviteit van jouw organisatie te vergroten. Het kan een verademing zijn om de verantwoordelijkheid voor deze complexe en tijdrovende taken over te dragen aan een gespecialiseerd bedrijf. Door te kiezen voor outsourcing, creëer je meer tijd en ruimte om je te concentreren op de groei van jouw organisatie en op de strategische doelen die je wilt behalen. Daarnaast kan het uitbesteden van HR- en salarisprocessen leiden tot kostenbesparingen en betere naleving van wet- en regelgeving op dit gebied.

Outsourcing via InterimWorX

Overweeg je om de HR- en salarisprocessen uit te besteden of zoek je een betrouwbare partner die de salarisadministratie volledig kan verzorgen?

InterimWorX is gespecialiseerd in het overnemen van kennisintensieve en operationele HR- en salarisprocessen, met behulp van zowel jouw als onze online HR- en/of salaris SaaS-omgeving. We bieden de flexibiliteit te kiezen om de salarisadministratie deels of volledig uit te besteden, net wat het beste past bij jouw organisatie! Neem direct contact op voor meer informatie.

HR in de zorg bij InterimWorX

De voordelen van het uitbesteden van HR- en salarisprocessen

Organisaties die ervoor kiezen om processen uit te besteden aan een gespecialiseerde dienstverlener, kunnen verschillende voordelen ervaren. Hieronder vind je een aantal van deze voordelen:

 • Actuele wet- en regelgeving:
  Dankzij de gespecialiseerde kennis van de dienstverlener kun je altijd voldoen aan de actuele wet- en regelgeving.
 • Continuïteit:
  Organisaties kunnen rekenen op continuïteit in het proces, aangezien er een back-up is via de dienstverlener.
 • Flexibiliteit:
  De dienstverlening en FTE zijn flexibel en kunnen worden aangepast aan de behoeften van jouw organisatie.
 • Kostenreductie:
  Door schaalvoordelen en voorspelbare kosten kun je kostenreductie realiseren.
 • Meer tijd voor andere zaken:
  Door het uitbesteden van processen heb je meer tijd voor andere HR- en salariszaken, zoals strategisch en tactisch advies.
 • Minder operationele taken:
  Door het uitbesteden van processen heb je minder operationele taken en meer controle op de kwaliteit van de dienstverlening.

Vier niveaus van uitbesteden HR- en salarisverwerking

Er zijn verschillende vormen voor het overnemen van HR- en salarisverwerking, net wat het beste bij jouw organisatie past. Dit kan met een eigen online HR- en/of salaris SaaS-omgeving, maar uiteraard ook met die van ons. Wij bieden de volgende 4 mogelijkheden:


In deze vorm maak je gebruik van onze HR- en salarissoftware. De software is ISO-gecertificeerd en volledig beschikbaar als 100% SaaS. Wij verzorgen het beheer, zodat je geen zorgen hebt over:

 • Hard- en software
 • Beheer van standaard functionaliteit, -schermen, -velden en -rapporten
 • Upgrades
 • Cao’s
 • Wet- en regelgeving

Je krijgt de beschikking over een moderne en bewezen omgeving, die geïntegreerd, flexibel en gebruiksvriendelijk is. Er zijn mogelijkheden voor selfservice-functionaliteiten voor medewerkers en managers, online salarisstroken en digitale dossiers, werving en selectie, beoordelingen, competentie management, performance management, verzuim management, HR analytics en rapportages. Hierdoor heb je de mogelijkheid om het gehele HR- en salarisproces aan te sturen, mits er kennis is van een professionele salarisadministratie.


Salarisserviceverwerking is een aanvulling op de SaaS-toepassing, waarbij je zelf de salarisadministratie uitvoert. Bij salarisserviceverwerking ben je alleen verantwoordelijk voor het nauwkeurig vastleggen van de mutaties binnen de HR- en salarisadministratie en de planning van de uitbetalingen. De controle van de salarisverwerking en de bewaking van de kwaliteit van de salarisadministratie wordt uitgevoerd door een ervaren salarisprofessional van InterimWorX. Daarnaast verzorgen wij de gehele output (salarisstroken, overzichten en rapportages), doen controles en beheren de software (SaaS).


Met outsourcing is het mogelijk om de salarisverwerking volledig uit te besteden. Binnen het BPO-concept wordt het verloningsproces volledig uitbesteedt aan InterimWorX. Het voordeel hiervan is dat er geen salariskennis meer nodig is binnen de organisatie. Een salarisspecialist van InterimWorX voert de regie en neemt deze taken uit handen, in samenwerking met jou. De mutaties worden door jou op een vooraf afgesproken wijze en tijdstip aangeleverd. Dat kan binnen de SaaS-toepassing zijn via digitale formulieren, of op een andere afgesproken wijze. Voordat wij de mutaties verwerken, worden deze eerst met jou besproken. Vervolgens vindt er een proefverloning plaats en is er ruimte voor correcties. Hierna worden de mutaties definitief verwerkt en staan de rapportages en dashboards klaar. Tot slot hoef je alleen nog de betaling goed te keuren.


Bij outsourcing on-site wordt het verloningsproces uitbesteed aan InterimWorX, net als bij outsourcing. Het verschil is dat bij outsourcing on-site de vaste HR- en salarisprofessional je op een vast moment op locatie bezoekt.

Contact

Heb je interesse of wil je meer weten over het uitbesteden van de HR- en salarisprocessen binnen jouw organisatie? Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaande formulier.


frame
frame