Voor onze opdrachtgever in Rotterdam zijn wij op zoek naar een (Junior)Projectleider Office 365 & SharePoint, interim, 32-40 uur/week.

Onze opdrachtgever is een grote organisatie binnen de sector onderwijs, met 3.500 medewerkers, actief in de regio Rotterdam. Binnen de organisatie is in 2019 een IT centralisatie programma van start gegaan. Tot op dat moment had ieder organisatieonderdeel ICT individueel geregeld, van inkoop van telefonie, internet en laptops, tot aan hosting. Het IT programma heeft als doel de ICT van alle individuele organisatieonderdelen van A tot Z te centraliseren. Binnen het programma spelen op dit moment tal van projecten. Voor één van deze projecten, namelijk de uitrol van een digitale leeromgeving én een digitale werkomgeving middels Office 365 & SharePoint, is er behoefte aan een interim (Junior) Projectleider per direct tot en met (tenminste) 31 december 2020.

In de functie van (Junior) Projectleider Office 365 & SharePoint draag je zorg voor de uitrol van de digitale leeromgeving voor alle leerlingen en de digitale werkomgeving van de leerkrachten binnen alle scholen van de organisatie. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering en de coördinatie van het project. Je werkt nauw samen met een ervaren technisch projectleider, die meerdere projecten onder zich heeft. Deze persoon is verantwoordelijk voor de technische kant. Jij draagt zorg voor de functionele kant en de communicatie. Je rapporteert aan de programma Manager. Tot je takenpakket behoren o.a.:

• Leggen en beheren van contacten met de diverse schooldirecteuren en de boven schoolse directie. Je bent hun aanspreekpunt, betrekt de scholen actief, communiceert en geeft uitleg.
• Onderhouden van contacten met de diverse leveranciers.
• Zelfstandig plannen en uitvoeren van de uitrol en bewaken van de planning.
• Rapporteren over de voortgang aan de programmaleiding.
• Toezien op / controle van het budget, in samenwerking met de PMO.
• Je bent het aanspreekpunt en vraagbaak voor de ICT Coördinatoren van de diverse onderwijsinstellingen, betreffende Office 365 en SharePoint.