088 408 6789

1. Detachering biedt zekerheid van een vast dienstverband

Werken in de detachering onzeker? Dat valt mee. Je komt in dienst bij een detacheringsbureau en bent daarmee verzekerd van een vast maandsalaris. Net als met ieder ander contract heb je een vast aantal vakantiedagen, doorbetaling bij ziekte en zijn beide partijen gebonden aan een opzegtermijn. Je raakt dus niet zomaar je baan kwijt en in veel gevallen krijg je een contract voor onbepaalde tijd. Nog een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde: om naar opdrachtgevers te kunnen reizen krijg je een leaseauto en reiskostenvergoeding.

2. Verzekerd van een detacheringsopdracht

Het detacheringsbureau is jouw werkgever en verantwoordelijk om voor jou een passende opdracht te vinden. Opdrachten zijn vaak divers en worden gematcht met jouw achtergrond en ervaring. Daarbij ben je voor de opdrachtgever van grote toegevoegde waarde: jij komt namelijk de afdeling ondersteunen, een implementatie begeleiden en brengt nieuwe inzichten met je mee.

3. Detachering biedt afwisseling voor salarisadministrateurs

Ben je nu stiekem een beetje vastgeroest op jouw werkplek? Of is dat een scenario die je uit de weg wilt gaan? Dan is de afwisseling van werken op detacheringsbasis een verademing. Wat werken in de detachering zo leuk maakt is dat je bij uiteenlopende opdrachtgevers terecht komt. Denk hierbij aan een multinational of juist een zorginstelling of overheidsinstantie. Daarnaast verschillen ook de opdrachten van complexiteit. Voor de ene opdracht heb je een ondersteunende rol en draai je de verloningen, bij een volgende opdracht leid je de implementatie van een nieuw salarispakket. Met de diversiteit aan opdrachten wordt jouw werk nooit saai en gaat een omgeving ook niet snel vervelen.

4. Opleidingsmogelijkheden

De wereld van salarisadministratie verandert continu, denk alleen al aan veranderende wet- en regelgeving. Opdrachtgevers hechten er waarde aan dat een salarisadministrateur over parate, up-to-date kennis beschikt. Om die reden krijg je in de detachering – ongeacht kennis en ervaring – een opleidingsbudget, waarmee je relevante opleidingen en cursussen volgt. Hiermee wordt een win-win situatie gecreëerd: het is goed voor jouw cv én opdrachtgevers vinden het een must.

5. Bouw aan je cv als gedetacheerde salarisadministrateur

Werken in de detachering biedt jou de kans om verschillende bedrijfsculturen te leren kennen, je in te zetten voor uiteenlopende opdrachten en met nieuwe salarispakketten te werken. Dit is allemaal waardevolle bagage die je meeneemt naar een volgende uitdaging. Daarnaast ontdek je ook meteen wat je interessant vindt, waar jouw kracht ligt en in welke omgeving je het liefste werkt. Op die manier kan jij jezelf steeds verder specialiseren en heb je de regie over jouw cv. Iedere opdracht op jouw cv maakt van jou een nóg waardevollere salarisadministrateur.

6. Werken in de detachering is toegankelijk

Natuurlijk moet je aan enkele voorwaarden voldoen, maar werken op detacheringsbasis is over het algemeen laagdrempelig. Heb je (net) jouw PDL behaald en ben je in het bezit van een rijbewijs? Dan is een gesprek aangaan al de moeite waard! Opdrachten zijn er op verschillende niveaus en als starter is ervaring opdoen in de detachering meteen een goede leerschool. Je krijgt de mogelijkheid om in verschillende keukens te kijken en dit is leerzaam, want uiteindelijk draait geen enkele salarisadministratie hetzelfde.

7. Detacheren vergroot je netwerk

Het ene halfjaar werk je bij een opdrachtgever in de zorg, het andere moment draai je mee bij een bekende multinational. Je bent het visitekaartje van het detacheringsbureau maar bouwt ook zelf waardevolle relaties op. Het uitbreiden van jouw netwerk kan zomaar goed van pas komen in de toekomst. Wie weet kies je ooit voor het bestaan als zelfstandig salarisadministrateur! Dan heb je in ieder geval alvast een sterk netwerk met connecties en positieve referenties.

 

Ben je enthousiast geworden over de mogelijkheid om als salarisadministrateur in de detachering aan de slag te gaan? Dan komen wij graag met je in contact. Bekijk voor de volledigheid ook eens de vacature voor Salarisadministrateur bij InterimWorX!

frame
frame