088 408 6789

Wat verdient een salarisadministrateur?

 

Denk je erover om de stap te maken en het salarisvak in te gaan? Of ben je nu salarisadministrateur en ben je benieuwd naar de carrièremogelijkheden? Alhoewel plezier in je werk voorop staat, is de beloning die je ervoor ontvangt ook een belangrijke factor in je baan- en carrièrekeuze. We vertellen je graag meer over wat voor salaris je verdient als salarisadministrateur of payroll professional.

 

Verschillende hoogtes loon salarisadministrateur

 

Binnen salarisadministratie zijn er verschillende carrièrestappen, afhankelijk van je achtergrond, ervaring en ontwikkeling. Begin je net als salarisadministrateur? Dan ben je junior salarisadministrateur en verdien je tussen de € 2.200 en € 2.800 bruto op basis van een fulltime dienstverband. Na een geruime tijd als junior salarisadministrateur stroom je door naar salarisadministrateur met een loon tussen de € 2.800 en € 3.700 bruto op fulltime basis.

 

Heb je jaren ervaring als salarisadministrateur? Dan word je senior salarisadministrateur en verdien je wel tussen de € 3.600 en circa € 4.600 bruto met een fulltime dienstverband. Het laatste niveau, waarvoor veel benamingen gelden zoals ‘hoofd salarisadministratie’, ‘manager salarisadministratie’, ‘manager PSA’ of payroll manager, heeft een bruto maandsalaris van tussen de € 4.000 en € 5.400 bruto voor een fulltime dienstverband.

 

Wat zit er in het salaris van een salarisadministrateur?

 

Het salaris van een salarisadministrateur is doorgaans een vast jaarsalaris. In dit vaste jaarsalaris zit vakantiegeld en soms vaste extra perioden, zoals een vaste 13e maand of andere vaste eindejaarsuitkering Wat niet in dit vaste jaarsalaris zit zijn bonussen en de winstuitkering. Deze kunnen er dus nog boven op komen wat betekent dat je nog een leuk extraatje kan verdienen als salarisadministrateur. Of dit het geval is, verschilt per sector en bedrijf

 

Verschillen in salaris per sector

 

De sector waarin je werkzaam bent heeft invloed op je uiteindelijke salaris als salarisadministrateur. Zo betalen chemische en logistieke sectoren relatief hogere lonen voor de functie salarisadministrateur dan andere branches. Non-profit organisaties en zorginstanties hebben vaak minder hoge uitschieters naar boven bij het salaris van een salarisadministrateur, maar hier stroom je over het algemeen al wel op een zeker niveau binnen en werk je vaak een 36 uur durende werkweek. Elke sector kent dus zijn voor- en nadelen.

 

Solliciteren als salarisadministrateur

 

Lijkt het je leuk om als salarisadministrateur aan de slag te gaan of heb je nog een paar vragen? Wij zijn er om jou te helpen de juiste keuze te maken. Bekijk nu onze vacatures binnen salarisadministratie of vraag een gratis en vrijblijvend job consult aan met een van onze adviseurs.

frame
frame