088 408 6789

Wat is detachering binnen salarisadministratie?

Wanneer je werkt in de detachering ben je in dienst bij een detacheringsbureau die jou “uitleent” voor opdrachten bij opdrachtgevers. Het detacheringsbureau is daarmee jouw werkgever en biedt jou de zekerheid van een contract voor (on)bepaalde tijd. De opdrachten waar je door het detacheringsbureau op wordt gezet zijn toegespitst op jouw achtergrond en ervaring binnen salarisadministratie en kunnen zich door het hele land bevinden.

Waar ga je werken als gedetacheerd salarisadministrateur?

Opdrachtgevers zijn er in alle soorten en maten, van non-profit en (semi) overheid, tot multinationals. Iedere organisatie heeft ten slotte te maken met een salarisadministratie. Door het afwisselende karakter van detacheren krijg je de kans om in verschillende keukens een kijkje te nemen. Je leert verschillende bedrijfsculturen kennen en bouwt zo een waardevol netwerk op. De ene opdracht zal dichterbij huis zijn dan de andere. Gelukkig voorziet een detacheringsbureau jou vaak van een leaseauto, waardoor je niet aangewezen bent op het openbaar vervoer.

Hoe ziet een detacheringsopdracht binnen salarisadministratie er uit?

Een opdracht op detacheringsbasis kan uiteenlopen van ondersteunend bij uitval van een vaste medewerker tot bijvoorbeeld de implementatie van een nieuw salarispakket. Aan de hand van jouw ervaring wordt bepaald of de complexiteit van een opdracht bij jou past. Eén ding is zeker: je breidt je ervaring uit en werkt met verschillende salarispakketten. En dat is goed voor je cv. Over het algemeen duurt een project van enkele maanden tot een jaar, maar soms is dit ook langer. Uiteraard heb je hier zelf ook iets over te zeggen. Wanneer een opdracht eindigt zoekt het detacheringsbureau voor jou een nieuwe opdracht. Ondertussen ben je verzekerd van een vast maandsalaris, doorbetaling bij ziekte en een vast aantal vakantiedagen.

Voor wie is detachering?

Van starter tot ervaren salarisadministrateur: detachering is in principe voor iedereen. Met veel ervaring ben je inzetbaar voor uiteenlopende opdrachten. Als starter is het jouw kans om je ervaring op te bouwen, je kennis van salarispakketten uit te breiden en te profiteren van de opleidingsmogelijkheden die een detacheringsbureau biedt. Het netwerk dat je opbouwt komt vaak nog goed van pas, bijvoorbeeld als je ooit als zelfstandige salarisadministrateur aan de slag wil. Is detacheren dan écht passend voor iedereen?

Werken in de detachering vraagt wel om een flexibele instelling. Uiteindelijk kom je steeds in een nieuwe omgeving terecht, waar je je weg moet vinden in de organisatie en de werkzaamheden. Ook kan het zijn dat je soms te maken hebt met veel reistijd: een rijbewijs is dan ook een must! Als salarisadministrateur in de detachering moet je bovendien minimaal in het bezit zijn van het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL).

Waarom zou ik kiezen voor detachering?

Werken als gedetacheerde salarisadministrateur heeft enkele voordelen, waaronder de zekerheden van een vast contract en goede arbeidsvoorwaarden. Tegelijkertijd krijg je de kans om in verschillende keukens te kijken, organisaties te leren kennen en waardevolle ervaring op te doen. Lees ook de 7 voordelen van werken als salarisadministrateur in de detachering.

frame
frame