088 408 6789

Welke software wordt het meest gebruikt voor salarisadministratie binnen het onderwijs?

Een juist berekend salaris dat op tijd wordt betaald is een belangrijke plicht van een werkgever. De software die een organisatie daarvoor gebruikt en de manier waarop hierin processen al dan niet volledig en efficiënt zijn ingericht en geautomatiseerd, speelt bij deze tijdige correcte salarisverwerking een belangrijke rol. Alle salarisverwerkingssoftware zorgen voor de automatisering en verwerking van verschillende bedrijfsprocessen, maar elke software verschilt in hoe dit geoperationaliseerd kan worden. De mogelijkheden en inrichting van de workflows verschillen per type software. Doordat bedrijfsprocessen tussen branches erg kan verschillen, past de ene software beter bij een organisatie dan de andere. Welke software wordt het meest gebruikt voor salarisadministratie binnen het onderwijs?

Wat zijn de voordelen van een salarisverwerkingssoftware?

Salarisverwerkingssoftware zorgt ervoor dat (administratieve) bedrijfsprocessen verwerkt kunnen worden in één systeem, wat leidt tot efficiëntie en kostenbesparing. Bovendien zorgt de automatisering van deze processen voor minimalisering van fouten. Daarnaast worden cao’s, inclusief pensioenregelingen en salaristabellen, ondersteund en geïntegreerd in de software. Doordat de software gemakkelijk (automatisch) geupdate kan worden, bieden de pakketten doorgaans de nieuwste functionaliteiten en de meest actuele wet- en regelgeving. Dit vereenvoudigt uiteindelijk de salarisadministratie, waardoor er meer tijd is voor advies en strategie. De voorwaarden zijn wel dat de salarisadministrateur over de juiste kennis beschikt én dat het type software aansluit op de bedrijfsprocessen.

Software voor salarisadministratie binnen het onderwijs

Er zijn verschillende soorten software voor de verloning van medewerkers. Binnen het onderwijs zien wij dat veelal de keuze wordt gemaakt voor Visma | Raet of AFAS Profit. Door de complexiteit van de salarisadministratie binnen het onderwijs is het belangrijk dat alle mutaties en handelingen erg overzichtelijk zijn.

AFAS Profit binnen het onderwijs

De workflows van AFAS worden door salarisadministrateurs binnen het onderwijs vaak beschouwd als ondersteunend hierbij, doordat er gewerkt wordt met het front-end system (AFAS Profit InSite). Dit is een soort “tussenplaats” waar alle mutaties terechtkomen en inzichtelijk zijn, zodat salarisadministrateurs controles uit kunnen voeren voordat deze definitief verwerkt worden in het AFAS backend systeem. Hierbij is bovendien inzichtelijk wie welke mutatie heeft ingevoerd. Hierdoor wordt dit systeem in het onderwijs vaak ervaren als inzichtelijk en gebruiksvriendelijk.

Daarnaast kan AFAS de verschillende dienstverbanden die naast elkaar binnen het onderwijs mogelijk zijn, goed verwerken. Het is immers belangrijk dat mutaties op het juiste (hoofd-, sub-, neven-) dienstverband verwerkt worden. Hierdoor zijn de dienstverbanden zeer inzichtelijk. Het feit dat AFAS zelf op de achtergrond snel en tijdig wijzigingen in de onderwijs cao of bijvoorbeeld WKR-aanpassingen doorvoert, wordt door de payroll professional binnen de branche ook vaak als plus ervaren. Naast deze eigenschappen die specifiek voor de salarisverwerking gelden, wordt tenslotte de mogelijkheid die AFAS biedt om als totale ERP oplossing organisatie breed alle bedrijfsprocessen in één systeem te integreren, ook als reden genoemd om voor AFAS te kiezen.

Visma | Raet binnen het onderwijs

Ook Visma | Raet heeft slimme workflows die passen bij de bedrijfsprocessen van het onderwijs. De software wordt gekenmerkt door de flexibele workflow engine, die kan worden aangepast aan de wensen van de organisatie. Dit vereenvoudigt de administratieve taken, waardoor er meer ruimte is voor advies over de HR & payroll processen en managementinformatie. Daarnaast is de mogelijkheid die de Raet software biedt bij het toepassen van de meest actuele wet- en regelgeving binnen de zorg een gehoord argument voor frequent gebruik van het pakket in deze branche.

Op zoek naar een salarisadministrateur binnen het onderwijs?

Ben jij op zoek naar een (interim) salarisadministrateur met de vaardigheden en ervaring die passen binnen het onderwijs? Een talent wiens kennis, ontwikkelmogelijkheden én persoonlijkheid passen bij de aard en doelstellingen van jouw organisatie? InterimWorX heeft de een groot en krachtig netwerk van salarisadministrateurs. Daarbij hebben we focus op kwaliteit en relatie hoog in het vaandel staan. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend (advies)gesprek. InterimWorX leert jou en de organisatie graag kennen!

frame
frame