088 408 6789

Wel of niet samenwerken met een recruitmentbureau als ZZP salarisadministrateur?

Als ZZP salarisadministrateur bestaat je werk uit méér dan het vervullen van je opdracht. Als zelfstandige ben je namelijk ook zelf verantwoordelijk voor de zakelijke kant die komt kijken bij het ondernemer zijn. Administratie, het vaststellen van een uurtarief als ZZP salarisadministrateur, netwerken en het vinden van nieuwe opdrachten. Niet iedere salarisadministrateur die graag werkt als ZZP’er vindt die kanten van het werk even leuk. Samenwerken als ZZP salarisadministrateur met een recruitmentbureau kan dan een mooie oplossing zijn.

Wat betekent samenwerken met een recruitmentbureau voor de ZZP salarisadministrateur?

Bureaus gespecialiseerd in arbeidsmarktbemiddeling investeren jaar in jaar uit dagelijks in hun netwerk van opdrachtgevers en kandidaten. Als geen ander zijn zij specialist binnen de salarisbranche (in het geval van InterimWorX), weten ze wat er speelt en waar kansen liggen.

Om die redenen kan een bureau jou als ZZP salarisadministrateur goed helpen bij de zakelijke kant van het ondernemersbestaan. Het bureau netwerkt voor je, koppelt jou aan die opdrachtgever en opdracht die goed bij jou past en helpt je bij de onderhandeling over opdrachten en uurtarieven. Daarnaast kunnen ze je met hun uitgebreide kennis en ervaring in de markt goed adviseren over een passend uurtarief en doorgroeimogelijkheden.

De voor- en nadelen van het werken met een bemiddelingsbureau als ZZP salarisadministrateur

Natuurlijk zijn er ook nadelen te benoemen rondom het samenwerken met een bemiddelingsbureau als ZZP salarisadministrateur.

Jouw uurtarief als ZZP salarisadministrateur

Wanneer je via een bureau wordt ingehuurd door een klant zul je over het algemeen een iets lager uurtarief vragen; het bureau is dan immers een schakel in de keten en berekent hiervoor een fee.

Een uitgebreid netwerk aan opdrachtgevers binnen de salarisbranche

Het iets lagere uurtarief wordt gecompenseerd doordat het bureau aan jou een groot netwerk van opdrachtgevers ter beschikking stelt. Een bureau investeert hier dag in dag uit  in. Dit doen zij door jarenlang persoonlijke relaties te onderhouden met mooie organisaties, maar bijvoorbeeld ook door te investeren in de beste vindbaarheid door opdrachtgevers. Denk hierbij aan het voortdurend optimaliseren van de website om zo via Google gevonden te worden door een klant die op zoek is naar een interim salarisadministrateur. Zo biedt het bureau jou als (beginnend) ZZP salarisadministrateur interessante opdrachten die passen bij jouw wensen en ervaring.

Toezicht en begeleiding bij afsluiten van contracten met opdrachtgevers

Ook ziet een bemiddelingsbureau erop toe dat jij als payroll interimmer te werk wordt gesteld op basis van een door de Belastingdienst goedgekeurde modelovereenkomst. Niet alleen de opdrachtgever, maar ook jij als zelfstandige minimaliseert hiermee het risico dat de opdracht die jij uitvoert, door de Belastingdienst onterecht beschouwd zou worden als een dienstverband.

Beschikking over NEN 4400-1 certificering via het bureau

Tenslotte beschikken sommige bureaus, waaronder InterimWorX, over een NEN 4400-1. certificering. Deze kun je zelf als zzp’er niet voeren. De certificering betekent voor een klant dat zij maximaal beschermd zijn tegen allerlei risico’s die het inhuren van externen, ZZP of anders, met zich meebrengen.

Er zijn organisaties die deze certificering verplicht stellen. Dankzij de investering van het bureau in de certificering, krijg jij de kans om via dit bureau toch een interim opdracht uit te voeren bij een dergelijke organisatie. Hiernaast beperk je de risico’s die het zelfstandig ondernemen met zich meebrengen, omdat de NEN je, via het bureau, dwingt om goed na te denken of en hoe je ondernemersrisico’s tot een minimum kunt beperken.

Zeker als beginnend ZZP salarisadministrateur kan het samenwerken met een bemiddelingsbureau dus veel voordelen opleveren om sneller een netwerk op te bouwen, makkelijker aan passende opdrachten te komen, een professionelere uitstraling te hebben en om je te begeleiden bij de zakelijke- en administratieve kant van het werken als zelfstandig salarisadministrateur. Veel van deze voordelen blijft ook voor ervaren ZZP salarisadministrateur een reden vaak voor samenwerking met een bureau te kiezen.

Ben jij zelfstandig salarisadministrateur en wil jij weten welke interim opdrachten InterimWorX voor jou in portefeuille heeft? Klik dan hier!

frame
frame