+31 (0)172 51 99 00

Welk uurtarief vraag je als ZZP salarisadministrateur?

Je gaat aan de slag als ZZP salarisadministrateur. Je hebt je ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, jouw LinkedIn-profiel is geüpdatet en misschien heb je je eigen website live gezet. Rest je nog één vraag: welk uurtarief ga je hanteren als ZZP salarisadministrateur? Wij hebben veel ervaring met het bemiddelen van ZZP’ers in de salarisbranche en hebben daarom een goed beeld van de markt. We helpen je dan ook graag op weg bij deze prangende vraag!

De keuze om aan de slag te gaan als ZZP salarisadministrateur

Het uurtarief dat je vraagt als ZZP salarisadminstrateur is uiteraard afhankelijk van je kennis en ervaring. Ben je een junior salarisadministrateur? Dan zou het betekent dat je met name als ‘medewerker SA/PSA’ aan de slag kunt als ZZP’er binnen de salarisbranche. Je kunt vooral muteren en we gaan er bij ons advies voor jouw uurtarief even vanuit dat je niet volledig van A tot Z zelfstandig de salarisverwerking doet. In deze rol ben je onderdeel van een team waarbij meerdere mensen in de functie van medewerker SA/PSA werken, bijvoorbeeld binnen een shared service center.

Als medewerker PSA adviseren we je om een ZZP uurtarief te vragen tussen de € 45,00 en € 55,00.

Uurtarief als medior en ervaren ZZP salarisadministrateur

Besluit je om, na al geruime tijd als salarisadministrateur voor een werkgever gewerkt te hebben, als ZZP salarisadministrateur aan de slag te gaan? Dan kun je op basis van je kennis en ervaring uiteraard een wat hoger ZZP uurtarief vragen. Denk hierbij aan een uurtarief tussen € 54,00 tot € 66,00. Dit geadviseerde uurtarief is all-in, en bevat dus al reiskosten. BTW is, zoals in zakelijke transacties gebruikelijk is, wel exclusief.

ZZP uurtarief senior salarisadministrateur

Ben je zeer ervaren als salarisadministrateur maar nieuw als ZZP’er binnen dit vakgebied? Afhankelijk van je ervaring en eventuele specialistische kennis kun je starten met een wat hoger ZZP uurtarief. Wanneer je met name werkt als senior uitvoerder adviseren we je een uurtarief te kiezen tussen de € 60,00 en € 70,00 op het moment dat je als ZZP salarisadministrateur aan de slag gaat.

Heb je daarnaast specialistische kennis, zoals uitgebreide expertise met bepaalde payroll software zoals applicatiebeheer, inrichten van processen en workflows, of heb je ervaring met de implementatie van software? Dan kun je een ZZP uurtarief hanteren dat meer richting de bovenkant van de range gaat; bijvoorbeeld tussen de € 70,00 en € 80,00 per uur.

Welk ZZP uurtarief kies je als je teamleider of manager binnen SA?

Bekleed je als ZZP’er binnen salarisadministratie een functie als interim teamleider SA, manager salarisadministratie, payroll manager of bijvoorbeeld interim projectleider Salarisadministratie/Payroll? Dan adviseren we je om als ZZP’er een uurtarief te kiezen dat ligt tussen de € 80,00 en € 120,00.

Andere factoren die jouw uurtarief als ZZP salarisadministrateur beïnvloeden

Je uiteindelijke tarief als ZZP salarisadministrateur is daarnaast bovendien afhankelijk van de branche waarin je werkt. Zo is het in onze ervaring vaak het geval dat in sectoren waar wordt gewerkt met gemeenschapsgeld, zoals bij een stichting, in de museumwereld, een gemeentelijke instelling of de zorg, gevraagd wordt om hier rekening mee te houden bij je tariefstelling. Concreet houdt dat in dat je daar minder snel aan de bovenkant van de hierboven geadviseerde uurtarief ranges kunt zitten.

Daarnaast is het uurtarief dat je als zelfstandig Salarisadministrateur kunt vragen ook afhankelijk van het feit of je rechtstreeks bij een klant werkt of dat je wordt ingehuurd via een bureau, zoals InterimWorX. In het algemeen zul je een iets lager uurtarief vragen wanneer je met een bureau werkt; het bureau is dan immers een schakel in de keten.

Daarvoor krijg je terug dat het bureau aan jou een groot netwerk van opdrachtgevers ter beschikking stelt. Een bureau investeert hier jaar in, jaar uit dagelijks in. Dit doen zij door jarenlang persoonlijke relaties te onderhouden met mooie organisaties, maar bijvoorbeeld ook door te investeren in de beste vindbaarheid door opdrachtgevers. Zo biedt het bureau jou als (beginnend) ZZP salarisadministrateur interessante opdrachten die passen bij jouw wensen en ervaring.

frame
frame