088 408 6789

Wel of niet detachering: wat past bij mijn bedrijf?

Wanneer je personeel inhuurt op basis van detachering, “leen” je eigenlijk mankracht van een detacheringsbureau. Het detacheringsbureau is in dit geval de werkgever van de gedetacheerde werknemer en jij bent de opdrachtgever. Het detacheren van personeel biedt voor jouw organisatie een aantal voordelen. In dit artikel gaan we verder in op hoe detachering werkt en waarom detachering een passende oplossing kan zijn voor jouw personele vraagstukken.

Wanneer kies je voor het detacheren van personeel?

Als je een tijdelijk personeelstekort hebt of juist te maken krijgt met een ingewikkeld project kan de optie om personeel te detacheren uitkomst bieden. Jouw organisatie leent dan personeel van een detacheringsbureau: het detacheringsbureau is werkgever en jij bent de opdrachtgever. De behoefte aan tijdelijke arbeidskrachten kan ontstaan doordat een vaste werknemer met (zwangerschaps)verlof gaat, langdurig ziek wordt of wanneer er toenemende drukte is of bij projecten die vragen om speciale kennis en ervaring. Afhankelijk van de aard van de werkzaamheden kan een gespecialiseerd detacheringsbureau worden ingeschakeld. InterimWorX is bijvoorbeeld gespecialiseerd in salarisadministratie en heeft daarom salarisadministrateurs in dienst om te detacheren bij organisaties met personele vraagstukken op salarisgebied.

De voordelen van het detacheren van personeel

Samenwerken met een detacheringsbureau heeft een groot aantal voordelen. Zo neemt een detacheringsbureau het werven en selecteren van het personeel voor zijn rekening. Dit scheelt jouw organisatie veel tijd en moeite. Een detacheringsbureau streeft naar maatwerk en zal op basis van de functie inhoud en gewenste ervaring een passende werknemer introduceren.  De gedetacheerde werknemer staat op de loonlijst van het detacheringsbureau en deze draagt dan ook de werkgeversrisico’s. Omdat jouw organisatie niet de werkgever is van een gedetacheerde werknemer is er veel flexibiliteit. Dit zorgt ervoor dat je als organisatie mee kunt bewegen met (bedrijfs)economische omstandigheden zonder dat je personeel moet ontslaan. Daarnaast is het prettig dat het detacheringsbureau altijd klaarstaat als onafhankelijke tussenpartij: zowel voor jou als opdrachtgever als voor de gedetacheerde werknemer.

Een gedetacheerde werknemer brengt veel kennis en ervaring mee

Een gedetacheerde werknemer is natuurlijk nog niet bekend met de bedrijfscultuur binnen jouw organisatie. Daarnaast blijft hij of zij maar tijdelijk aan je organisatie verbonden. Gelukkig hebben gedetacheerde werknemers al veel verschillende organisaties van binnen gezien. Hierdoor kunnen zij zich makkelijker aanpassen aan een nieuwe omgeving. Met de kennis en ervaring die een gedetacheerde werknemer meeneemt kan er met een frisse blik naar werkzaamheden en processen worden gekeken. Een procesoptimalisatie is daarom ook een goed voorbeeld van een tijdelijk project waar een gedetacheerde kracht van toegevoegde waarde kan zijn. Vaak bevalt de samenwerking met een gedetacheerde werknemer zo goed dat hij of zij meerdere keren wordt verlengd.

Heeft jouw organisatie te maken met specifieke personeelsbehoeften of staat er een belangrijk project op de agenda waar je expertise voor nodig hebt? Dan kan detachering van personeel wellicht veel voordelen bieden voor jouw bedrijf. InterimWorX is gespecialiseerd in personeelsoplossingen op basis van detachering, interim inzet en vaste invulling in de vakgebieden salarisadministratie en HR.

 

frame
frame