+31 (0)172 51 99 00

Meest gebruikte software voor salarisadministratie binnen de zorg

Door de verschillen in salarisadministratie tussen branches, ervaren sommige branches dat de ene software voor salarisverwerking beter aansluit op de behoeften van de branche dan de andere. Hoewel alle systemen een basis voor personeelsregistratie en salarisverwerking bieden, zijn er verschillen tussen de vele aanbieders. De voornaamste verschillen zijn de mogelijkheden tot maatwerk en hoe de workflows zijn ingericht. In deze blog vertellen we welke software voor salarisadministratie het meest gebruikt worden in de zorg.

Wat zijn de voordelen van een salarisverwerkingssoftware?

Salarisverwerkingssoftware zorgt ervoor dat (administratieve) bedrijfsprocessen verwerkt kunnen worden in één systeem, wat leidt tot efficiëntie en kostenbesparing. Bovendien zorgt de automatisering van deze processen voor minimalisering van fouten. Daarnaast worden cao’s, inclusief pensioenregelingen en salaristabellen, ondersteund en geïntegreerd in de software. Doordat de software gemakkelijk (automatisch) geupdate kan worden, bieden de pakketten doorgaans de nieuwste functionaliteiten en de meest actuele wet- en regelgeving. Dit vereenvoudigt uiteindelijk de salarisadministratie, waardoor er meer tijd is voor advies en strategie. De voorwaarden zijn wel dat de salarisadministrateur over de juiste kennis beschikt én dat het type software aansluit op de bedrijfsprocessen.

Software voor salarisadministratie binnen de zorg

Binnen de zorg zijn AFAS Profit, SAP en Visma | Raet veelvoorkomende payroll software.

AFAS Profit in de zorg

AFAS Profit heeft de afgelopen jaren een flinke opmars gemaakt binnen de zorg. Over AFAS Profit is een vaak gehoord geluid van payroll specialisten dat het veel best practices biedt, waarbij veel processen een standaard inrichting hebben. Dit kan efficiënte vloeiende workflows voor de salarisadministrateur betekenen. Ook het feit dat AFAS zelf op de achtergrond snel en tijdig wijzigingen in de zorg cao of bijvoorbeeld WKR-aanpassingen doorvoert, wordt door de payroll professional binnen de branche ook vaak als plus ervaren. Naast deze eigenschappen die specifiek voor de salarisverwerking gelden, wordt de mogelijkheid die AFAS biedt om als totale ERP oplossing organisatie breed alle bedrijfsprocessen in één systeem te integreren, ook als reden genoemd om voor AFAS te kiezen.

SAP in de zorg

De vele mogelijkheden die het omvangrijke SAP biedt, zoals de opties voor allerhande maatwerk, worden enerzijds ervaren als een plus en anderzijds als erg bewerkelijk, zowel in de salarisverwerking als in het onderhoud van het pakket. Dit vereist immers meer kennis van de software. Bovendien is er niet altijd zoiets als ‘kennis van SAP’, omdat de inrichting van SAP juist vanwege alle mogelijkheden voor maatwerk per (zorg)organisatie behoorlijk kan verschillen. Hier staat tegenover dat het systeem vanwege deze flexibiliteit wel volledig ingericht kan worden naar de behoeften van de organisatie.

Visma | Raet in de zorg

Tenslotte is Visma | Raet, in het bijzonder Beaufort Youforce, van oudsher een bekende softwarespeler binnen de zorg. De software wordt gekenmerkt door de flexibele workflow engine, die kan worden aangepast aan de wensen van de organisatie. Ook het BIG-register voor zorgverleners en de mogelijkheden die de Raet software biedt bij het toepassen van de meest actuele wet- en regelgeving binnen de zorg, zijn gehoorde argumenten voor frequent gebruik van het pakket in de branche.

Op zoek naar een salarisadministrateur binnen de zorg?

Ben jij op zoek naar een (interim) salarisadministrateur met de vaardigheden en ervaring die passen binnen de zorg? Een talent wiens kennis, ontwikkelmogelijkheden én persoonlijkheid passen bij de aard en doelstellingen van jouw organisatie? InterimWorX heeft een groot en krachtig netwerk van salarisadministrateurs. Daarbij hebben we focus op kwaliteit en relatie hoog in het vaandel staan. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend (advies)gesprek. InterimWorX leert jou en de organisatie graag kennen!

frame
frame