088 408 6789

Hoe word ik salarisadministrateur?

Wil je salarisadministrateur worden maar heb je nog geen werkervaring op financieel-administratief gebied? Dan is de mbo opleiding Salarisadministratie de meest logische stap. Deze opleiding leert je op een praktijkgerichte manier alle basiskennis en vaardigheden om het beroep van salarisadministrateur uit te kunnen voeren. Onderwerpen zoals het verwerken van mutaties, loonbelasting, sociale zekerheid en arbeidsvoorwaarden komen tijdens deze opleiding aan bod.

De opleiding Salarisadministratie rond je al binnen drie maanden af via het NCOI. Met het diploma Salarisadministratie heb je meteen een goede basis om aanvullende salarisadministratie opleidingen te volgen.

 

Salarisadministrateur worden: Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL)

Een veelgevraagd diploma voor functies in salarisadministratie is het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL). De opleiding PDL wordt aangeboden op mbo niveau en is toegankelijk voor iedereen met een passie voor cijfers en de juiste ambitie. Wel wordt geadviseerd om het diploma Basiskennis Loonadministratie (BKL), Praktijkdiploma Boekhouden of Moderne Bedrijfsadministratie op zak te hebben. Heb je een van deze opleidingen niet gevolgd maar wel al wat jaren ervaring als administratief medewerker? Dan beschik je ook over een goede basis om de opleiding PDL succesvol af te ronden, ter voorbereiding op het worden van salarisadministrateur.

 

Hoe snel kun je salarisadministrateur worden?

PDL wordt aangeboden door de grotere en kleinere onderwijsinstellingen in Nederland. De opzet is vrijwel overal identiek en bestaat uit drie modules: Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid (niveau 4), Loonheffingen (niveau 4) en Personeel, Organisatie & Communicatie (niveau 4). Vaak kun je de opleiding zelfstandig en op je eigen tempo of klassikaal volgen. De studiebelasting wordt ingeschat op acht tot tien uur per week. In de praktijk is het mogelijk om binnen zes tot negen maanden jouw PDL op zak te hebben!

De opleiding PDL geeft jou als aanstormend salarisadministrateur een toegevoegde waarde op de arbeidsmarkt. Daarnaast is PDL ook een voordeel in het uitvoeren van jouw dagelijkse werkzaamheden. Je weet hoe je ingewikkelde loonberekeningen maakt, hebt basiskennis van relevante wet- en regelgeving en bent daarmee in staat om zelfstandig een salarisadministratie te runnen.

 

Salarisadministrateur worden: Vakopleiding Payroll Services (VPS)

Ben je al in het bezit van PDL of werk je al als salarisadministrateur en wil je je nog verder specialiseren? Dan is de Vakopleiding Payroll Services (VPS) een logische vervolgstap. Waar PDL al een goede start is met gedegen basiskennis van salarisadministratie, biedt VPS meer verdieping op hbo niveau. VPS bestaat uit vier modules, namelijk: Loonheffingen (niveau 5), Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid (niveau 5), Personeel & Organisatie (niveau 5), Communicatie (niveau 5). Je leert meer over bijvoorbeeld de Werkkostenregeling en inkomstenbelasting, maar ook over sociale zekerheid, personeelsmanagement en arbeidscommunicatie.

De opleiding stelt je in staat om nog beter te schakelen met andere relevante afdelingen, denk hierbij aan HR, Financiën of ICT. Om die reden is VPS ook een aantrekkelijke opleiding voor HR- en financiële professionals. Met een studiebelasting van acht uur per week volg je VPS makkelijk naast een fulltime baan en kun je binnen een jaar jouw VPS diploma behalen!

 

Ben jij klaar voor de eerste of juist een volgende stap in jouw carrière als salarisadministrateur en wil je in aanmerking komen voor die uitdagende functie binnen salarisadministratie? Investeer dan in jouw kennis en vaardigheden en zorg voor die plus op jouw cv met een relevante opleiding binnen salarisadministratie!

frame
frame