088 408 6789
frame

Ruben Fraser (ZZP payroll consultant)

Ruben Fraser – ZZP payroll consultant

"
"Met InterimWorX heb ik een bepaalde band opgebouwd en zij weten precies de opdracht eruit te halen die bij jou past, dat doen ze echt heel erg goed."
De interim-opdracht die precies bij je past
Goed contact gedurende de opdracht
Uiteenlopende opdrachten via InterimWorX

Ruben Fraser – ZZP payroll consultant

ADP vormt een rode draad door de carrière van salarisadministrateur Ruben Fraser. Toen hij ruim 20 jaar geleden besloot voor zichzelf aan de slag te gaan als ZZP salarisadministrateur, kwam zijn kennis over ADP producten goed van pas. Ondanks dat hij niet meer voor ADP werkte bleef het contact er altijd. En nu na zoveel jaren is hij weer terug op het ‘oude’ nest als ZZP’er salarisadministratie. Dit keer via InterimWorX.

Meer klantcontact als reden om ZZP salarisadministrateur te worden

“Toen ik werkzaam was als payroll consultant wilde ik graag meer naar klanten toe, naar buiten. Bij mijn toenmalige werkgever was er op dat moment geen ruimte voor een extra accountmanager. Ik kreeg toen elders de kans om als interim salarisadministrateur aan de slag te gaan. Na een aantal jaren daar werkzaam te zijn geweest kwam mijn werkgever met de vraag of ik niet voor mezelf zou willen beginnen. Na daar goed over nagedacht te hebben, hakte ik de knoop door.”

Ruben begon voor zichzelf en kwam al snel bij InterimWorX terecht. “In mijn bestaan als ZZP’er heeft InterimWorX een groot aantal van mijn opdrachten bemiddeld.” Dat bevalt hem heel goed. “Zodra je een aantal opdrachten samen hebt gedaan, weet je precies wat je aan elkaar hebt. Zij ontvangen feedback van de klant over jou én vragen natuurlijk regelmatig aan jou hoe je de opdracht zelf vindt gaan.”

“Het leuke aan mijn vak is dat je veel verschillende mensen ontmoet en leert kennen. En ziet hoe verschillend bedrijven omgaan met de verwerking van hun salarissen. Het een is interessanter dan het ander, maar je kunt altijd leren van elkaar. Omdat je als buitenstaander een frisse blik hebt en ergens vaak anders tegenaan kijkt, nemen ze het in mijn ervaring ook eerder van je aan. Je kunt als ZZP salarisadministrateur dus echt iets toevoegen.”

De samenwerking met een bemiddelingsbureau

“Je merkt al snel dat er veel recruitmentbureaus zijn die jou als ZZP salarisadministrateur willen helpen. Met InterimWorX heb ik een bepaalde band opgebouwd en zij weten precies de opdracht eruit te halen die bij jou past, dat doen ze echt heel erg goed. Je kunt je wel bij 30 bureaus inschrijven, maar zelf vind ik de relatie dan heel oppervlakkig worden. Het is belangrijk dat je weet wie je voorstelt aan de klant en of er een match is tussen wat gevraagd wordt en wat jij als ZZP’er kan bieden. Als Mariska van InterimWorX me belt voor een opdracht, durf ik direct “ja” te zeggen. Ik weet dat de opdracht bij me past. Een groot voordeel daarvan is dat je prettiger werkt en ook beter presteert”, vertelt Ruben.

“De opdracht wordt bij InterimWorX nooit mooier voorgedaan dan het is. Anders dan sommige andere bureaus zetten ze je niet weg om te kunnen scoren bij hun opdrachtgever. Dan beschadig je de klantrelatie, en de kandidaatrelatie. Gelukkig focussen ze bij InterimWorX op kwaliteit.”

ADP als rode draad door Rubens carrière

Rubens kennis van zijn eerste werkgever ADP komt hem gedurende zijn hele carrière goed van pas. “ADP vormt echt de rode draad door mijn carrière”, vertelt hij lachend. “Als ik niet een opdracht bij hen op kantoor doe, dan is het wel een ADP-gerelateerde opdracht bij een ander bedrijf.”

Inmiddels zit hij alweer iets meer dan een jaar op een opdracht bij het payroll kantoor. Altijd via InterimWorX, want zij zijn preferred supplier van ADP. “In eerste instantie was dit voor een maand of 3, maar de opdracht wordt steeds verlengd.” Wat begon als een interim klus ter vervanging van een medewerker die met ziekteverlof was, groeide uit tot een schakel aan opdrachten binnen ADP.

Wat definieert jou als ZZP salarisadministrateur?

Wat het werken als ZZP salarisadministrateur definieert volgens Ruben? “Als ZZP’er voel je aan of een bedrijf behoefte heeft aan meer dan waarvoor ze je strikt genomen hebben binnengehaald. Het is aan jou of je er iets mee doet en je jouw meerwaarde toont. Omdat je zoveel ziet, zie je vaak optimalisatiemogelijkheden die het bedrijf zelf nog niet zijn opgevallen. Door die extra touch eraan te geven, denken ook opdrachtgevers weer aan je op het moment dat ze in de toekomst een nieuwe opdracht hebben. Een win-win.”

frame
frame

Kennismaken?

Ben jij benieuwd of werken via InterimWorX bij jou past? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Contactformulier

frame