088 408 6789
frame

Marco (HR Specialist)

Marco van HR2DAY! – Focus bij het werven van talent op de persoon en niet op kennis!

"
"HR2day is een mooi voorbeeld van hoe focus op de persoon in een wervingsproces tot succes leidt"
Een moderne salarisadministrateur
De match op basis van bedrijfscultuur, karakter en vaardigheden
Een samenwerking op lange termijn

Marco van HR2DAY! – Focus bij het werven van talent op de persoon en niet op kennis!

Samen met zijn pakweg 45 collega’s runt Marco HR2day (specialist in innovatieve HR software), waarbij klanttevredenheid voorop staat. En met succes; HR2day scoort al jarenlang gemiddeld een 8,5 of hoger voor hun service en zelden zijn er klanten die bij hen weggaan. Ook wat betreft hun eigen personeel en werkwijze heeft het bedrijf een unieke filosofie. In 2020 leerde HR2Day InterimWorX kennen. De bedrijven bleken de filosofie voor het werven van talent te delen en dit vormt inmiddels de basis van een succesvolle samenwerking.

Focus op talent in plaats van op CV bij het vinden van een nieuwe salarisadministrateur

Een voorbeeld van deze filosofie is dat het bedrijf, ook pré-Corona, volledig vanuit huis werkt. “Wij merken dat werken vanuit huis echt prima gaat. Het is echt onderdeel van onze cultuur. Je praat veel met collega’s, via Google Meet, chat, WhatsApp en Slack staan we voortdurend met elkaar in contact,” vertelt Marco.

Eén keer per maand komen alle HR2day collega’s samen op een inspirerende plek, zoals een jachthaven, golfbaan, kasteel of in het bos. In een inhoudelijke sessie van twee uur bespreken ze dan actualiteiten omtrent het werk en de organisatie. “Daarna is het tijd om te socializen, we borrelen en eten met elkaar. Onder andere deze maandelijkse ontmoetingen waarborgen het teamgevoel.” “Daarnaast selecteren we op karakter; het is een bepaald type werknemer dat goed past bij onze manier van werken. Vaak nemen we mensen met veel ervaring aan, die erg gedreven zijn. Ik probeer iemand aan te nemen op persoon, op wie hij is,” legt Marco uit over hoe hun thuiswerk- en aanname filosofie een succes is voor zijn bedrijf.

Eigenaarschap

“Tijdens een sollicitatiegesprek vraag ik eigenlijk nooit naar iemands kennis of ervaring. Dat heb ik allang gezien op hun cv en geloof ik zo,” vertelt Marco. “Belangrijker vind ik het dat iemand het juiste karakter heeft om te werken in ons type organisatie. Daar probeer ik achter te komen in een gesprek en uiteindelijk op te selecteren.” Hij noemt bijvoorbeeld ‘eigenaarschap’ als het basisprincipe van hun selectieproces. “Ik geloof heel erg in dat mensen zelfstandig invulling kunnen geven aan hun werk en dat ze dan het beste presteren.”

“Een ontwikkelaar zal zich een deel van het systeem toe gaan eigenen en moet zich voor dat deel verantwoordelijk voelen. In consultancy wil je ook dat mensen continu bezig zijn met verbeteren van het proces. Je wilt dat je werknemers niet alleen bezig zijn met hun eigen project, maar dat ze ook met elkaar sparren.” Om achter de instelling van een kandidaat te komen, kijkt Marco daarom altijd naar hoe ze in het leven staan. Zijn ze gedreven om iets te verbeteren? Stralen ze energie uit? En stellen ze goede vragen? “Als een kandidaat mij geen vragen stelt in een sollicitatiegesprek, is dat voor mij een belangrijke reden om een iemand niet aan te nemen.”

Iemand die zichzelf kan afremmen

“Zeker omdat wij op afstand werken, vinden we het heel belangrijk dat iemand zichzelf ook kan afremmen”, vertelt Marco. “Wij werken met heel gedreven mensen. Als je gedreven bent en je ziet een collega nog werken, dan stop je zelf ook minder snel. Die vrijheid moeten mensen durven nemen. Je hebt bij ons veel invloed op hoe je je werk invult en dus ook je uren. Het is dan belangrijk dat je ook durft te zeggen “ik ga nu een rondje golfen.”

Het vinden van een ‘moderne’ salarisadministrateur voor HR2day

Marco was gewend om vanuit zijn eigen netwerk te werven. “Dat ging altijd makkelijk en snel, maar dit keer was het anders. Ik merkte dat mensen niet wilden bewegen.” Daarop kwam hij uit bij InterimWorX.

“Mariska begreep direct waar ik naar op zoek was. Het profiel klopte precies, ze stelde me de juiste vragen en snapte me.” InterimWorX kwam met een salarisadministrateur die qua karakter perfect aansloot bij het type persoon waar Marco voor zijn organisatie naar zoekt, maar die nog niet de gewenste jaren ervaring had. “De communicatie met Mariska was prettig; de lijnen zijn kort en we hadden regelmatig even kort contact over de stand van zaken. InterimWorX heeft een waardevol netwerk en ze weten erg goed wie ze kennen en wie beschikbaar is. Ze weten precies de juiste mensen te bereiken.”

“De nieuwe collega was zó enthousiast en gedreven; ze sloot precies aan bij het profiel dat wij zoeken voor onze organisatie. Ervaring en kennis zijn dan echt van ondergeschikt belang; met zo’n instelling kunnen we dat snel op het gewenste niveau krijgen.” Hoe pakte HR2day dit aan?

Hoe ontwikkel je nieuw talent dat nog extra begeleiding nodig heeft?

Alhoewel de nieuwe collega van Marco zoals gezegd qua karakter perfect aansloot bij het type werknemer dat past bij de organisatie, had ze nog niet de gewenste jaren ervaring en kennis. “Omdat HR2day volledig thuis werkt, wordt van nieuwe werknemers veel zelfstandigheid verwacht. Het kan dan lastiger zijn om te leren van hoe anderen werken. Ze had dus extra begeleiding nodig,” vertelt Marco. “We hebben een mentor aangesteld binnen ons bedrijf; een salarisadministrateur met veel ervaring die het leuk vindt om mensen te begeleiden.”

De nieuwe collega ging daarom regelmatig langs bij haar mentor om gewoon een ochtend of dag mee te kijken met hoe bepaalde zaken worden uitgevoerd. “Door naast iemand te zitten, hoor je hoe bepaalde telefoongesprekken worden gevoerd, je ervaart hoe een dag van die collega eruit ziet en kunt veel ‘waarom’-vragen stellen. Daarnaast volgt de nieuwe collega verschillende cursussen om kennis over Cao’s, betalingen, pensioenen en administratie bij te spijkeren. Ook geven we cases die geen haast hebben aan onze nieuwe collega; daarvoor kan ze de tijd nemen om alles goed uit te zoeken en proberen er zelfstandig uit te komen,” legt Marco uit.

Focus op de persoon bij werving van nieuwe collega’s

HR2day is een mooi voorbeeld van hoe focus op de persoon in een wervingsproces tot succes leidt. De match tussen werkgever en werknemer op basis van bedrijfscultuur, karakter en vaardigheden is een cruciale factor voor succes op de langere termijn en oor werknemersgeluk. Wanneer je uitsluitend focust op kennis en ervaring, loop je de kans dat je waardevol talent uitsluit. InterimWorX selecteert daarom graag op deze match in persoonskenmerken en bedrijfscultuur. Daarbij gelooft InterimWorX dat een moderne salarisadministrateur, dankzij deze match, gecombineerd met goede communicatieve vaardigheden en een proactieve houding, zich snel eventueel nog ontbrekende kennis eigen maakt en zo alsnog op korte termijn 100% in het functieprofiel past. Het resultaat is een succesvolle samenwerking op lange termijn!

frame
frame

Kennismaken?

Ben jij benieuwd of werken via InterimWorX bij jou past? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Contactformulier

frame